Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Χαιρετισμός Του Δημάρχου Στροβόλου Σάββα Ηλιοφώτου Κατά Την Κατάθεση Του Θεμέλιου Λίθου Για Την Ανέγερση Της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Καταθέτουμε τον θεμέλιο λίθο για την ανέγερση Δημοτικής Βιβλιοθήκης τη ώρα που ετοιμαζόμαστε να εγκαινιάσουμε το ανακαινισμένο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου και τον Κατασκηνωτικό Χώρο που ήδη φιλοξενεί παιδιά του Στροβόλου στο χωριό Δύμες! Την ώρα που ετοιμαζόμαστε να αποκαλύψουμε τις προτομές των Βάρδων της Κύπρου Βασίλη Μιχαηλίδη και Δημήτρη Λιπέρτη!
Πίσω από αυτά τα έργα και τις λίγες γραμμές που σας έχω διαβάσει, κρύβεται ο αναπτυξιακός και πολιτιστικός προσανατολισμός του Δημοτικού Συμβουλίου, που στοχεύει καθαρά στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων του Στροβόλου. Στοχεύει στην πραγμάτωση του αρχαίου « Νους υγιείς εν σώματι υγιές!»
Είναι ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του οράματος που έχουμε για τον Στρόβολο, τον οποίο οραματιζόμαστε να γίνει «Ο καλύτερος Δήμος για να ζει και να εργάζεται ο άνθρωπος!»

Θεοφιλέστατε
Κύριε Υπουργέ
Αγαπητοί Αντιδήμαρχε και Δημοτικοί Σύμβουλοι
Εκλεκτοί Προσκεκλημένοι
Κυρίες και Κύριοι,
Σήμερα πραγματοποιείται ένα όνειρο ζωής που είχαμε να αποκτήσει η βιβλιοθήκη μας το δικό της κτίριο. Να αποκτήσει τον δικό της χώρο.
Για να μπορεί να συνεχίσει τον πνευματικό της ρόλο μέσα σε ένα σύγχρονο και αναβαθμισμένο περιβάλλον.
Να μπορούν οι πνευματικοί άνθρωποι να έχουν τον δικό τους χώρο, μέσα από τον οποίο θα μπορούν να παρουσιάζουν και να κάνουν κτήμα της κοινωνίας το πνευματικό τους έργο.
Οι ουρανοί αγάλλονται και οι άγγελοι φτερουγίζουν χαρμόσυνα, γιατί σε μια περίοδο δύσκολη από όλες τις απόψεις, το Δημοτικό Συμβούλιο επέλεξε να θωρακίσει πνευματικά την κοινότητα μας και να δώσει την δυνατότητα σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα ηλικίας, να μπορούν να επιλέγουν τον δρόμο τον καλό! Το δρόμο του δροσισμού και της αγαλλίασης της πνευματικότητας τους!
Ευχαριστώ θερμά:
■Όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που αποφάσισαν και στήριξαν την πρόταση για την ανέγερση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
■Τα μέλη του προσωπικού που συνέδραμαν και στήριξαν την προσπάθεια, τα μέλη του Ομίλου Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης και την Βιβλιοθηκονόμο
■Τον Αρχιτέκτονα Χρίστο Παναγιωτίδη , Πολιτικό Μηχανικό Ιερείδη
■Το Ηλεκτρομηχανολόγο Κυριάκο Τσιηφτέ και Ανδρέα Ανδρέου
■Τον Επιμετρητή Χρίστο Κουππαρή
■Την εταιρεία Α Παναγίδης , που ανέλαβε την ανέγερση της και που υπόσχεται να κρατήσει την ποιότητα και τα χρονοδιαγράμματα που υποσχέθηκε
■Τον θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας Γρηγόριο, που τέλεσε τον Αγιασμό και τους Αιδεσιμότατους
Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον Υπουργό Παιδείας που συμπαραστέκεται στην προσπάθεια μας και αποδέχτηκε την πρόσκληση μας να καταθέσει τον θεμέλιο λίθο.
Άφησα να ευχαριστήσω τελευταίο, τον άγνωστο σε πολλούς δωρητή του διατηρητέου κτιρίου, το όνομα του οποίου αναγράφεται σε πετρα πάνω από την είσοδο και χρονολογείται περί τα εκατό έτη!
Τιμούμαι απόψε την μνήμη του Νικόλαο Μούντη και ευχαριστούμε θερμά τους κληρονόμους του, που είμαι σίγουρος ότι διακατέχονται από συναισθήματα περηφάνιας, γιατί μια δωρεά του πατέρα και πάππου τους, δίνει την ευκαιρία στον Στρόβολο να αποκτήσει το δικό του Πνευματικό Κέντρο.
Το Δημοτικό Συμβούλιο θα τιμήσει δεόντως την μνήμη του, ξεπληρώνοντας ένα χρέος που εκκρεμεί για πολλά- πολλά χρόνια!
Τέλος, ευχαριστώ όλους εσάς που ήρθατε εδώ απόψε για να μοιραστείτε την χαρά μας, για το άστρο που γεννιέται για να φωτίζει, όπως το άστρο της Βηθλεέμ, τα βήματα αυτής και των επόμενων γενιών!

07.07.2011



.

Δεν υπάρχουν σχόλια: