Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Μνήμες Κατεχομένων Στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου

Χαιρετισμός Δημάρχου Στροβόλου στις 4 Ιουλίου 2011


Μέσα σε δύσκολους καιρούς που η απογοήτευση και η λησμονιά καταπλακώνουν την σκέψη και κάνουν το μυαλό να μεταφράζει την κατεχόμενη γη μας σε αποζημιώσεις!
Την ώρα που πριμοδοτούμε τον Αττίλα με τις εισφορές μας στα καζίνα των κατεχομένων!
Την ώρα που το δάκρυ για την κατεχόμενη γη μας μετατρέπεται σε λογικές εξηγήσεις για το έγκλημα σε βάρος του λαού μας:
Στον Δήμο Στροβόλου, επιμένουμε να κρατούμε την μνήμη άσβεστο και την απόφαση μας να μην υπογράφουμε τα όσα η λόγχη του κατακτητή άρπαξε με τη βία από τα χέρια μας, αμετάκλητη!
Προσφέρουμε το βήμα και την βοήθεια στους κατεχόμενους Δήμους μας να ξυπνήσουν του μυαλού τα συναισθήματα! Να διεγείρουν τα κοιμισμένα κύτταρα του είναι μας, και να στρέψουν την προσοχή μας προς τα κατεχόμενα εδάφη μας τα οποία αρχίσαμε να βλέπουμε ως ένα καράβι που χάνεται στο βάθος του ορίζοντα…
Σας καλωσορίζω στην αποψινή εκδήλωση και σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση μας να είστε μαζί μας.
Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Εσωτερικών που μας τιμά με την παρουσία του εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που ως γνωστό βρίσκετε στο εξωτερικό. Την Επιτροπή Προσφυγικών Θεμάτων και το Δημοτικό Συμβούλιο για την επιμονή τους στη διατήρηση αυτής της εκδήλωσης.
Ευχαριστώ τους Δημάρχους και τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων των κατεχόμενων Δήμων μας.
Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον Φώτο Φωτιάδη και τους συνεργάτες του για το πρόγραμμα που ετοίμασαν ειδικά για αυτή την εκδήλωση και θα μας παρουσιάσουν στην συνέχεια.

Ευχαριστώ επίσης τους υπαλλήλους του Δήμου που δούλεψαν αθόρυβα στο παρασκήνιο.
Ευχαριστώ και όλους εσάς που είστε εδώ και που με ακούσατε!


Δεν υπάρχουν σχόλια: