Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ!
Ο Δήμος Στροβόλου συνεχίζοντας την πορεία του προς την ποιότητα για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, γίνεται και επίσημα ο πρώτος Δήμος της Κύπρου ο οποίος είναι πιστοποιημένος στο σύνολο των υπηρεσιών του με το νέο αναθεωρημένο πρότυπο Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001:2008. Η επιτυχία αυτή, είναι καρπός της μεθοδικής δουλειάς που γίνεται στο Δήμο και επιβεβαιώνει την ξεχωριστή θέση που έχει ο Δήμος Στροβόλου, ανάμεσα στις Τοπικές Αρχές στον τόπο μας.
Η προσπάθεια για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους Δημότες συνεχίζεται από το 1997 με την δημιουργία του πρώτου στην Κύπρο Γραφείου Εξυπηρέτησης Δημοτών το οποίο σε σύντομο διάστημα έγινε το πρώτο τμήμα Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης που πέτυχε την πιστοποίηση του από ανεξάρτητο οργανισμό με το πρότυπο Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001:1994. Με το Γραφείο αυτό, ο Δήμος Στροβόλου εκπροσώπησε την πατρίδα μας σε Πανευρωπαϊκό συνέδριο σαν την καλύτερη πρακτική στη δημόσια διοίκηση, σε Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Σήμερα, ο Δήμος Στροβόλου πρωτοπορεί ξανά και γίνεται ο πρώτος Δήμος της Κύπρου ο οποίος είναι πιστοποιημένος στο σύνολο των υπηρεσιών του με το νέο αναθεωρημένο πρότυπο ISO 9001:2008. Το πρότυπο ISO 9001:2008 αποτελεί το διεθνές πρότυπο το οποίο καθορίζει τις απαιτήσεις για διαχείριση της Ποιότητας και στοχεύει στην εγκαθίδρυση ενός αποτελεσματικού συστήματος οργάνωσης, διοίκησης και λειτουργίας ενός οργανισμού.
Ο έλεγχος που υπάρχει στο πιστοποιημένο σύστημα ποιότητας– εξωτερικός και εσωτερικός- βοηθά στο να αναγνωρίζονται οι ανάγκες τον Δημοτών αλλά και του ευρύτερου περιβάλλοντος και ο Δήμος να προχωρεί έγκαιρα σε δράσεις ή αλλαγές με σκοπό τη βελτίωση της εξυπηρέτησης προς τους δημότες και την αναβάθμιση της ποιότητας της καθημερινής ζωής των κατοίκων του Δήμου Στροβόλου.
Η επέκταση του συστήματος ποιότητας σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και η επιτυχία της πιστοποίησης όλης της Δημοτικής Υπηρεσίας, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι ο Δήμος προχωρά σταθερά για την πραγματοποίηση του οράματος του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου, να γίνει ο Στρόβολος πρότυπο πόλης για να ζεις και να εργάζεσαι.
ΤΕΛΟΣ

Συντάκτης: Άννα Παντοπιου
Τηλέφωνα: 22470313
Email: apantopiou@strovolos.org.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: