Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Σάββας Ηλιοφώτου: Συνέντευξη σε Ομάδα Μαθητών Γυμνασίου Ακροπόλεως

Σάββας Ηλιοφώτου: Συνέντευξη σε Ομάδα Μαθητών Γυμνασίου Ακροπόλεως: " Αγαπητοί μου Μαθητές, Με ευχαρίστηση πολύ, απαντώ τις ερωτήσεις σας και σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε να γνωριστούμε και..."

Συνέντευξη σε Ομάδα Μαθητών Γυμνασίου Ακροπόλεως


 Αγαπητοί μου Μαθητές,

Με ευχαρίστηση πολύ, απαντώ τις ερωτήσεις σας και σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε να γνωριστούμε και να συνομιλήσουμε. Μπορούμε όμως να τα πούμε καλύτερα από κοντά είτε ερχόμενοι στο Δημαρχείο είτε καλώντας με να έρθω εγώ στο σχολείο σας.

Ερώτηση: Ως εκπρόσωποι της μαθητικής κοινότητας Γυμνασίου Ακροπόλεως θα θέλαμε να μας πείτε πώς ο Δήμος σας μπορεί να συμβάλει στην υγιή απασχόληση των νέων μας κατά τις ελεύθερες ώρες τους.
Απάντηση:  Στο Δήμο μας υπάρχουν αρκετές δυνατότητες για υγιή απασχόληση, φτάνει να θέλουμε να το ψάξουμε λίγο: Στο Αθλητικό Κέντρο δίπλα από το Μακάριο Νοσοκομείο υπάρχουν Φουτ Σαλ, Γήπεδα Αντισφαίρισης, έχουμε θεατρικά εργαστήρια, Λαογραφικό Όμιλο για εκμάθηση χορού, Φωτογραφικό Όμιλο για εκμάθηση της φωτογραφικής τέχνης, Όμιλο Εικαστικών για να μάθουμε να ζωγραφίζουμε, Εργαστήριο για εκμάθηση κατασκευής κούκλων, αρκετά προγράμματα στο Ανοικτό Σχολείο, όπως χορό, κομπιούτερ, ελληνικά για ξενόγλωσσους, τοξοβολία, θέατρο, από τον Σεπτέμβριο λειτουργούμε Ακαδημία Ποδοσφαίρου, Κατασκηνωτικό Χώρο δικό μας στο χωριό Δύμες για το καλοκαίρι και σύντομα ελπίζω και για τον χειμώνα, λειτουργεί το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας στο οποίο μπορείτε να συμμετάσχετε, πάνω από εκατό πάρκα για να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας κάποια από αυτά με γήπεδο καλαθόσφαιρας, αμφιθέατρο να παίξετε θέατρο και να κάνετε συναυλίες. Έχουμε τις Σπηλιές στο Πάρκο Ακρόπολης που μπορείτε να οργανώσετε εκθέσεις ζωγραφικής, και δραστηριότητες που εσείς επιθυμείτε. Έχουμε την Δημοτική Βιβλιοθήκη και τώρα κτίζουμε καινούρια που σε οκτώ μήνες θα είναι έτοιμη. Κοιτάξτε και την ιστοσελίδα του Δήμου: www.strovolos.org.cy


Ερώτηση: Πώς μπορούμε ως μαθητές σε συνεργασία με το Δήμο να αναπτύξουμε το θέμα του εθελοντισμού για την εύρυθμη λειτουργία της κοινότητάς μας.
Απάντηση: Γνωρίζοντας σας τον Δήμο και κάνοντας σας να τον αγαπήσετε ως το μεγάλο σας σπίτι μέσα στο οποίο ζείτε με την μεγάλη σας οικογένεια που είναι οι αγαπημένοι σας, οι φίλοι σας και οι λοιποί συμπολίτες σας. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να αγαπήσετε το κάθε τι: Ανθρώπους, ζώα και άψυχα αντικείμενα. Αρχίζοντας από το να λέτε «ο Δήμος μας» αντί «ο Δήμος σας» που γράψατε στην πρώτη ερώτηση! Ο πρώτος  και πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να γίνουμε εθελοντές ξεκινώντας από τα απλά καθημερινά! Να δώσουμε την αγάπη και την βοήθεια μας στους ανθρώπους που είναι δίπλα μας και έχουν την ανάγκη μας. Να σηκωθούμε να δώσουμε την καρέκλα σε ένα ηλικιωμένο! Να σεβαστούμε τον καθηγητή μας! Να καθαρίσουμε την αυλή μας, να περιποιηθούμε τον κήπο του σχολείου  μας! Μπορεί να αναλάβουμε να βοηθούμε στα ψώνια τους, ηλικιωμένους που μένουν μόνοι. Να καθαρίσουμε την αυλή τους από τα χόρτα. Να νοιώσουμε την χαρά και την ικανοποίηση που νοιώθει ένας εθελοντής που μόνο δίνει, γιατί αυτή θα είναι το καύσιμο για το μακρύ αλλά όμορφο ταξίδι του εθελοντισμού! Να επισκεφτούμε το Κοινοτικό Γηροκομείο Αγία Μαρίνα και να κάνουμε λίγη ώρα συντροφιά στους παππούδες και τις γιαγιάδες που είναι εκεί. Να τους τραγουδήσουμε, να χορέψουμε για αυτούς. Μπορούμε να συναντηθούμε στο Δημαρχείο μας να γνωριστούμε από κοντά και να σας ενημερώσουμε για τους πολλούς τρόπους που υπάρχουν. Κοπιάστε...
Ερώτηση: Θα μπορούσαμε με κοινά προγράμματα να αναπτύξουμε ένα διαπολιτισμικό διάλογο για να υπηρετήσουμε τον πολιτισμό, τις τέχνες κα τα γράμματα στην ευρύτερη περιφέρεια Στροβόλου.
Απάντηση: Από τις απαντήσεις που έχω δώσει πιο πάνω βγαίνει αβίαστα η απάντηση στην ερώτηση σας: Ναι μπορούμε, ελάτε κοντά με συγκεκριμένες προτάσεις. Έχουμε τα προγράμματα, την υποδομή το όραμα και την αποφασιστικότητα. Όσοι πιστοί προσέλθετε...